България Север, Общество

Обходът на Поповци ще бъде завършен, а хората – чути

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

До петък, 8 ноември, когато има редовно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, могат да бъдат внесени писмено конкретните исканията на жителите от Поповци, които да се поставят на инвеститора и изпълнителя на обхода на селото, до завършването на обекта и те да бъдат чути. Обходът на Поповци трябва да бъде завършен в този вид, така както е проектиран.

Това заяви на среща с медиите областният управител на Габрово Николай Григоров относно проблеми на жителите на селото, във връзка с изграждането на околовръстния път на населеното място.

От казаното от Григоров стана ясно, че в дневния ред на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението има включена такава точка, разглеждаща именно конкретния случай.

Пред журналистите той изрази своите опасения, че ако обектът не бъде завършен сега и в този му вид, рискът да се проточи във времето е много голям. Той подчерта, че проектът е приет по всички действащи нормативни документи и е съгласуван с местното население, като по този начин няма пречки пред него.

Според областния управител трябва да се види как функционира новото съображение край Поповци, да минат няколко месеца от експлоатацията му, за да се установят слабите му страни, ако има такива и едва тогава да се търсят допълнителни средства за допроектиране и извършване на други дейности.

“Вероятно през годините, когато е преправян този проект е трябвало да бъде доусъвършенстван. Чуха се мнения по време на срещата ми във вторник с жителите на Поповци, че трябва да се изграждат кръгови кръстовища от двете страни на селото, но все пак последната дума е на експертите”, каза още Николай Григоров.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Областният управител информира още в заключение, че след събранието, състояло се вчера в селото, жителите сами споделили, че има частичен вариант за решаване на създалата се ситуация. “Има някакъв селски път, свързващ обхода на Габрово – откъм село Киевци, с по думите им “Новия квартал” на Поповци. Това е вариант, който трябва да се разгледа, за да се види какво може да се направи и да има още една връзка на населеното място с главните пътища”, допълни  Григоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата