България Север, Общество

Следващите дни окончателно завършват ул.”Градище”

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Предстои през следващите дни окончателно завършване на пътното платно с полагане на асфалтовите настилки на улица “Градище”. Това стана ясно в началото на седмицата по време на обхода, при който габровските журналисти, заедно с кмета на Габрово Таня Христова и представителите на проекта за Водния цикъл на града Момчил Корназов и Марта Петрова проследиха напредъка по изпълнението на инвестицията по места.

По улицата са изпълнени водопровод и канализация, както и нови сградни отклонения. Голямата продължителност на строителните дейности по улицата се дължи на това, че изпълнението на канализацията е обвързано с връзката на съществуващия колектор и включването на целия квартал Андреево в новоизграждащата се канализация, включително и заустване в новия канал на новоизградени канализации по улици Острец, Иван Димов, Роден край, Мир и Любен Каравелов. Само по себе си това е териториален обхват на цял квартал.

Паралелно с изпълнение на канализацията, за гореизброените улици, както и за улици Хан Аспарух и Александър Керков, се изпълни подмяна на водопроводната мрежа и всички прилежащи домови връзки. Предвид факта, че улицата многократно се е наводнявала при продължителни валежи, се изградиха, по протежение на цялата улица, дъждоприемни шахти, които да отводняват улицата и да предпазват от наводнения.

Всичко това породи  необходимостта от цялостно, а не траншейно възстановяване на улицата. При реконструкцията се установи наличието на паважна настилка под стария асфалт, което наложи да се изпълнят допълнителни строителни дейности преди цялостното асфалтиране. Към момента, се изпълняват възстановителни работи по бордюри и тротоари.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата