База Данни Картини

Освободиха таксиметровия шофьор, убил двама на „Цариградско шосе“

Crimes.bg

Таксиметровият шофьор Михаил Куртев беше освободен от ареста, след като се удари в спирка на градския транспорт на „Цариградско шосе“ в столицата и уби двама души.

На мъжа е наложена парична гаранция от 1 000 лева. Припомняме, че трагедията стана на 12 юли, когато Куртев изгуби контрол над таксиметровия автомобил и помете чакащите граждани.

На място загина 26-годишната Станислава-Съни, а по-късно в болницата издъхна и 6-годишната Елена Михайлова, за чийто живот лекарите се бореха денонощно. Майката на момиченцето все още се възстановява.

Куртев е освободен от ареста заради Наказателно-процесуалния кодекс, според който той не може да прекара над 2 месеца в ареста, тъй като е убил по непредпазливост.

Според закона, задържането на мъжа в ареста не може да бъде повече от 2 месеца в рамките на досъдебното производство. 35-годишният мъж няма криминални прояви до момента.

Малко след инцидента майка му коментира пред „168 часа“, че синът й е добър човек и изключително много съжалява за трагедията. По-късно стана ясно и, че е приел много тежко смъртта на 6-годишната Лени, за чийто живот се бориха лекарите в продължение на 12 дни.

След инцидента граждани направиха опит да се саморазправят с водача на таксито. Полицейските екипи, пристигнали на място незабавно го задържаха и му наравиха тест за алкохол, който се оказа положителен.

Мъжът очаква да приключи досъдебното производство и прокуратурата да му повдигне обвинения.

Освободиха таксиметровия шофьор, убил двама на „Цариградско шосе“

Прочети цялата