България Север, Общество

Работата по Депото за отпадъци напредва

снимка: Мария Радойчева

снимка: Мария Радойчева

Строителните дейности по изграждането на регионалното депо за отпадъци в регион Габрово напредват. Това информираха от екипа, реализиращ проекта, които в рамките на ден бяха организирали посещение на строителната площадка на новото депо.

На новата площадка е завършено изграждането на площадката за сепариране на отпадъци, във финална фаза е площадката за компостиране и са изградени експлоатационни и контролни пътища.

Съществен напредък има по изкопните работи на клетката за депониране на отпадъци, при което са преоткосирани участъци, включително и във старите насипи с отпадъци. Оформена е геометрията на новата клетка.

снимка: Мария Радойчева

снимка: Мария Радойчева

Освен това е финализирано изграждането на външно довеждащо водоснабдяване и се работи по постоянното външно електрозахранване. Във финален етап е строителството на административната сграда, складовите помещения и гаража.

Завършен е напорен резервоар за нуждите за водоснабдяването на обекта, както и постоянната ограда на депото, която е изградена с изключение на малки отсечки, необходими за по-лесен достъп до участъцитие на моментното строителство.

Към момента по строително – монтажните работи са направени 30 000 куб.м. изкопи в новата клетка за депониране на отпадъци, налят е над 1300 куб.м. бетон в административната сграда, складови помещения, площадка за компостиране, оградна стена и 140 тона желязо е вложено в кофраж.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата