България Север, Общество

Договор за сътрудничество в сферата на визуалните изкуства

снимка: Художествена галерия "Христо Цокев"

снимка: Художествена галерия “Христо Цокев”

След установен контакт между директора на Художествена галерия „Христо Цокев“ – Евгени Недев и Окръжен център за съхранение и подпомагане на народните занаяти и визуалните изкуства в окръг Горж, в град Търгу Жиу, Румъния се постигна съгласие за сътрудничество между двете страни.

В средата на месец октомври в Галерията бе открита изложба живопис от Международен фестивал на визуалните изкуства “Gorjfest” – Румъния и керамика от международен пленер с. Враниловци – 2013г. В България румънската организация е представена от Теодор Дадалъу – завеждащ изобразителни изкуства, кино и фотография.

Тази сряда беше подписан договорът за сътрудничество между Художествената галерия „Христо Цокев“ и Окръжен център за съхранение и подпомагане на народните занаяти и визуалните изкуства в окръг Горж.

Същия ден беше проведена среща между двете партниращи страни и Областният управител на Габрово Николай Григоров, и неговият заместник Ценка Йонкова в сграда на областната администрация. От страна на областния управител бе изказано намерение за подкрепа.

Сътрудничеството между културните институции се изразява в съвместни пленери, изложби, проекти и обмяна на опит, информира директорът на Галерията Евгени Недев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата