България Север

Снимки: Трудна победа за ОФК Елхово срещу арогантен отбор от село Бояджик

ofОФК Елхово победи гостуващият Ураган от село Бояджик в среща от “А” Областна футболна група-мъже. Това бе седмата победа в актива на ОФК Елхово от общо 9 двубоя.

За ОФК Елхово стартираха: вратар Даниел Танев  и пред него Калоян Ангелов, Радослав Стоянов, Николай Танев, Валентин Шиваров, Пламен Топалов, Красимир Ламбов, Димитър Баев, Пламен Христов (капитан), Димитър Тодоров и Атанас Танев. На резервната скамейка ст. Треньорът Димитър Иванов бе оставил Георги Янчев, Наско Стоянов, Станимир Бабаджанов, Димитър Михайлов и Слав Слалвов.

Срещата започна лошо за футболистите от Елхово, след като гостите от село Бояджик поведоха с в 10-та минута за 0:1. Само няколко минути по-късно, те имаха претенции за дузпа, която не бе отсъдена от главния рефер. В ответната атака Атанас Танев се отскубна от защитата на гостите и на метри от наказателното поле бе повален от защитник, който не остави Танев да се озове на стрелкова позиция срещу вратаря на гостите от Бояджик. Последва пряк свободен удар, който бе материализиран в гол от Димитър Баев за 1:1. Точно в този момент спокойната среща се превърна в грозна гледка, която е присъща за отбори от селска лига на някой близко-източна държава. Последваха десетки ругатни по адрес на съдии, делегат, както и публиката от Елхово по адрес на техни близки роднини, което продължи до края на двубоя. Стигна се до там, че изгоненият футболист пробва якостта на отоплителният уред в съблекалните.

До края на полувремето ОФК Елхово реализира още едно попадение, след центриране от статичен удар, най-съобразителен бе Атанас Танев, който от метър просто вкара коженото кълбо в мрежата на гостите от Бояджик.

Последва второ полувреме, което продължи в духа на ругатните и като цяло срещата бе по-интересна вън от терена, от колкото  вътре. Стигна се и до кратки пререкания между делегата на срещата и скамейката на гостите, на която не бе много ясно кой, кой е! (Бел. ред: състезатели, треньор, гостуваща агитка).

Минути преди края на срещата за нарушение на метър пред наказателното поле, бе отсъден пряк свободен удар, който отново бе изпълнен успешно от страна на Димитър Баев за крайното 3:1 в полза на ОФК Елхово.

Минути след последния съдийски сигнал последва “най-интересната” част от срещата, когато гостуващият тим потърси саморазправа със съдийската бригада. За жалост до физически контакт се стигна, въпреки усилията на силите на реда, който присъстваха през целия двубой. По непотвърдена информация на близки очевидци на мелето е имало изваден и нож, който за щастие не бе използван.

Поведението на гостуващият тим- “Ураган”  – Бояджик, е системно. Това, което се случи на стадиона в Елхово не е единичен случай. Съдийските наряди в село Бояджик са истинско предизвикателство за нервите на всеки един рефер, а и гостуващ тим, а до сериозен инцидент не е никак трудно да се случи за в бъдеще.

Въпреки победата на ОФК Елхово днес, треньорът Димитър Иванов има върху какво да разсъждава, понеже играта, която показаха неговите футболисти, едва ли го е зарадвала. Нека да припомним, че в по-голямата част от срещата играхме с човек повече и въпреки това, на терена това не пролича в големи периоди от срещата. Играта в средата на терена определено куцаше, а грешките в защита не бяха малко.

Прочети цялата