България Север, Общество

Делото на тримата рекетьори отива в Специализираната прокуратура

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

С разпореждане от края на миналата седмица, състав на Габровския окръжен съд прекрати производството по наказателно дело от общ характер № 139 по описа за 2013 г. и го изпрати на Специализираната прокуратура в София.

Наказателно дело от общ характер, по описа на Габровски окръжен съд за 2013 г. е образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Габрово обвинителен акт против В.Т. от с. Орловци, общ. Габрово, К.М. от Благоевград и К.З. от Благоевград за извършено от тях престъпление по чл.214 ал.2 т.1 във вр. с чл.213а ал.2 т.1, 4 и 6 във вр. с чл.20 ал.2 от НК.

Тримата са обвинени в това, че на 6 април 2012 г., в офис на търговско дружество в Габрово, в съучастие като съизвършители, с цел да набавят за първия подсъдим имотна облага, чрез заплашване – отправени закани за убийство, при което подсъдимият К.З. бил въоръжен със законно притежаван пистолет, принудили мъж от Габрово да извърши нещо противно на волята му, а именно – да подпише запис на заповед в полза на подсъдимия В.Т. за сумата от 250 000 лв.

Съгласно обвинението с това деяние на пострадалия е причинена имотна вреда в размер на 2 500 лв., платени от него по издадената запис на заповед.

Съгласно разпоредбите на чл.411а от НПК делата за престъпления по чл.214 ал.2 т.1 от НК, по който текст от Наказателния кодекс са обвинени тримата подсъдими, са подсъдни на Специализирания наказателен съд.

Предвид горепосоченото и на основание чл.42 ал.2 във вр. с ал.1 от НПК, констатирайки, че делото е подсъдно на Специализирания наказателен съд, настоящият състав на Окръжен съд – Габрово прекрати съдебното производство по наказателно дело от общ характер № 139 от 2013 г. и изпрати същото на Специализирана прокуратура – София.

Разпореждането на Габровски окръжен съд не подлежи на обжалване.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата