България Север, Общество, Спорт

Добро представяне за младите габровски джудисти

djudo

снимка:Георги Колев

Състезатели на джудо клуб „Габрово“ взеха участие в деветото издание на турнира в памет на инж. Недьо Ранчев, който се провежда ежегодно в град Стара Загора, съобщават от sport – gabrovo.com. Надпреварата в новата спортна зала „Иван Вазов“ в града на липите беше за юноши и девойки младша възраст и събра 146 състезатели от 15 български клуба.

Треньорът Георги Колев заведе на турнира седем свои възпитаници. Медал в категория до 48 килограма при девойките взе Ивка Донкова. Габровското момиче стартира с успех срещу представителка на домакините – Красимира Вельова, след което отстъпи на бъдещата победителка в турнира – Файтуша Франдева от Спортна академия „Ставен“ (Сливен). В репешажите Ивка постигна още една победа, над Златка Данаилова от Хасково, и това и донесе бронза. В категории до 52 и до 57 килограма се игра по системата „всеки срещу всеки“, а габровските представителки Габриела Григорова и Натали Димитрова заеха четвърти места, което също им донесе по едно бронзово отличие.

В надпреварата при юношите участваха Петър Данаилов и Мартин Вълчев. Петър записа победа и две загуби в тежката категория +73 килограма и завърши на пето място. Същата позиция зае и Мартин, който изигра четири мача абсолютна категория. Габровският джудист започна с победа над състезател от Сливен, след което отстъпи на съперник от ЦСКА на четвъртфиналите. В репешажите възпитаникът на Георги Колев записа още един успех – над представител на клуб „Недьо Ранчев“ (Стара Загора), след което отстъпи в мача за бронза на Цветан Тенев от „Шун джудо“ (София).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата