България Север, Общество

ПГТ “Пенчо Семов” ще поставят рекорд на Гинес

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм “Пенчо Семов” – Габрово имат амбицията и ще направят опит да поставят световен рекорд, който да бъде записан в Книгата с рекордите на Гинес. Това стана ясно по време на официалното откриване на новия карнавален сезон в центъра на Габрово.

Възпитаниците на училището ще направят опит да подобрят сегашния рекорд за най-дълго захарно руло, който за момента се държи от група ученици от Япония от кулинарно училище и техните преподаватели – професионални кулинари.

Към средата на месец декември в Габрово ще бъде направена генерална репетиция за приготвянето на най-дългото руло на Земята, а очакванията са най – вероятно през следващата 2014 година експерти на Гинес да пристигнат в нашия град, в чиито присъствие габровци да покажат уменията си и да подобрят рекорда, който е 130 метра.

Габровските сладкари демонстрираха днес  на ул.”Радецка” своето сладко изкушение, а цялата инициатива по поставянето на рекорда е посветена на кандидатурата на Габрово за европейска столица на културата през 2019 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата