България Север, Общество

Санкция за фирма, превишила стойностите на шум в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Санкция, в размер на 1 000 лева, бе наложена на “ЦЕРАТИЦИТ БЪЛГАРИЯ” АД, гр. Габрово, от експертите на Регионалната инспекция по околна среда и води – Велико Търново (РИОСВ), за превишаване на допустимите стойности на шум в най-близките жилищни зони.

Дружеството вече е предприело действия за преместване на основните източници на шум, оказващи въздействие върху жилищните територии, информират от пресслужбата на институцията.

През месец октомври експерти на РИОСВ са извършили 84 проверки на 75 обекта на територията на Великотърновска и Габровска области.

Издадени били 16 предписания и са съставени 4 акта за установени нарушения. Издадени били 4 наказателни постановления на обща стойност 14 400 лв.

Основен акцент в контролната дейност на РИОСВ – Велико Търново през месеца били проверки за изпълнение на Закона за управление на отпадъците.

15 обекта били проверени за осъществяване на контрол по разрешителни за ползване на повърхностен воден обект за заустване на отпадъчни води, като на територията на област Габрово нарушения не били констатирани.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата