България Север, Общество

Щракнаха белезниците на габровски “ало измамник”

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

След проведени оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия, служители на тревненската полиция уличиха 47-годишен мъж от Габрово, като извършител на телефонна измама, осъществена отпреди близо година, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Шмекерията била извършена на 15 ноември миналата година, когато неизвестно лице въвело в заблуждение 84-годишна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 4 500 лева. Непознатият мъжки глас й съобщил, че дъщеря й си е счупила гръбнака и се нуждае от спешна операция, за която било необходимо да бъде извършено незабавно плащане. Бабата не се усъмнила в достоверността на казаното в телефонната слушалка и повярвала. Малко по-късно предала на непознат мъж сумата.

Уличеният габровец, с инициали М.Н. – осъждан за престъпления по чл.195, чл. 209, чл. 309 от НК, е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по  чл. 210, ал. 1, т. 2 и т. 4, като му е наложена мярка  за неотклонение „подписка”. Делото ще бъде изпратено на РС- Трявна.  По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново напомнят, че измамниците са изключително изобретателни в методите на извършване на престъпленията. Използват разнообразни сценарии и подходи, като престъпните им намерения са насочени основно към възрастните хора, които са лесно податливи на манипулация. При подобни срещи и получени предложения, преди да предприемат каквито и да било действия, гражданите трябва задължително да се консултират с близки и роднини, или да позвънят в полицията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата