База Данни Картини

Близнаците събирали парите от травестити в розови салфетки

Проститутки

Светлин и Красен Иванови – Близнаците успели чрез заплахи да наложат монопол над проституцията във Варна и региона,  пише „24 часа“. През 2008 година „такса спокойствие“ на момиче в центъра на града е 220 лева, а във вътрешните квартали – 170 лева.

Много хора в Морската столица смятали, че двамата са полицаи заради начина, по който се отнасяли към проституиращите. Те били част от групировката „Фирмата“ и се занимавали с наркоразпространение и проституция. Служили си с методите на бившите силови групировки за завземане на пазара и си имат йерархия.

На върха на пирамидата са двамата братя, под тях се намират Камбоджанеца и Ходжата, а третият на йерархично ниво е Чобана, който е задържан преди спецакцията на антимафиотите.

През 2008 година са задържани няколко общински съвестници заедно с бившата барета Веселин Жеков по подозрения, че движат бизнеса с проституция и наркотици във Варна.

Според неофициална информация, Светлин е сключил споразумение с прокуратурата, което го освободило от наказателна отговорност. В момента той се намира в неизвестност, след като е сключил сделка с прокуратурата и получи условна присъда в размер на 18 месеца.

Миналата седмица другият брат – Красен отказа да признае вината си пред съда.

Според обвинението, той трябва да получи между 10 и 15 години лишаване от свобода като организатор на групата. Пред магистратите свидетелят Христо Николов разказва, че събирал парите на проституиращите травестити на територията на Варна в розова салфетка и трябвало да ги оставя в интернет клуб. По този начин Близнаците можели да разпознаят кой им плаща.

Според свидетелските му показания, той работел като шофьор на Камелия Бончева, сочена като Маман на проституиращите мъже. Той твърди, че жената подавала парите на охранителите лично докато се здрависва с тях.

Срещу процент от печалбата на травеститите, Камелия им осигурявала защита и презервативи. 50-годишната жена обяснява, че им купувала козметика и те сами ходели при нея. Тя твърди, че преди появата на Близнаците, се е отчитала на други хора, за да може подчинените й да проституират спокойно.

Самият свидетел – Христо Николов получавал по 20 лева на курс. Трябвало и да следи дали някой закача проституиращите и да предотвратява конфликти. Вечер оставял Камелия близо до ресторант „Росток“. Според показанията му, тя събирала парите от травеститите между 02:00 и 05:00 часа, след което отивала към центъра на града.

През октомври 2008 година Маман е привикана среща в дома на Пейо Пейчев във варненския квартал „Виница“ Там й съобщили, че вече има нови босове на проституцията. Тогава се водят преговори за тарифите през есенно-зимния сезон.

Според адвокатите на Красен Близнака, той е нарочен от прокуратурата, защото не пожелал да свидетелства по някои знакови дела както брат му направил.

Колко струвала такса спокойствие за проституиращите, можете да видите тук.

Близнаците събирали парите от травестити в розови салфетки

Прочети цялата