България Север, Общество

Работилница на толерантността в Севлиево

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В понеделник,  18 октомври, от 15.00часа Младежки център –  Севлиево ще се превърне в работилница на толерантността, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

Поводът е 16 ноември – Международният ден на толерантността. В тази връзка Центъра по превенция в Детски комплекс „Йовко Йовков”, помощен орган към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, организира ателие на толерантността.

Инициативата в насочена към дейности по създаване на художествена творба, изобразително изкуство или колаж. Като краен продукт на работилницата всички творби ще бъдат подредени в една обща композиция, която да представи темата “Птиците танцуват, когато летят заедно…” /Елиас Канети/.

Участниците в работилницата ще бъдат ангажирани в дейност, която ги насочва към положителен модел на поведение и формиране на навици за изграждане на толерантно отношение.

В събитието ще участват по четири деца и/или младежи от училищата на територията общината, които ще работят според интересите си в едно от трите направления в рамките на един астрономически час. Материалите за работа ще бъдат осигурени от МКБППМН-Община Севлиево.

Работилницата няма конкурсен характер, но в духа на толерантността всички участници ще получат поощрителни награди.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата