България Север

Видео: Даниел е сред първите шест сумиста с най-добър актив до този момент във Фукуока

nickДаниел Иванов – Аоияма, постигна шести успех в последния за сезона класически турнир по сумо “Кюшю башьо” във Фукуока, с победа срещу Тенкайхо, който до този момент бе побеждавал в този турнир само веднъж. Това бе и втира победа за Даниел срещу този съперник от общо три двубоя помежду им. Даниел успя да го събори на дьохото с техниката цукидаши.

В осми ден от надпреварата, Аоияма ще спори със сумистта с ранг маегашира 9 Саданофуджи, който до този момент е с положителен баланс от пет победи и две загуби. Двамата до този момент са се изправяли общо седем пъти, като в пет от срещите победител е бил елховският състезаел. За последно двамата се срещнаха на турнира през месец юли тази година, когато Аоияма победи. Всъщност „Синята планина“ не е губил от Саданофуджи в последните пет срещи. Ние можем само да се надяваме и да стискаме палци победната серия на Даниел да продължи и утре, а защо не и до края на турнира.

С доброто си представяне Даниел се нареди сред първите шест сумистта. Той има равен актив от шест победи и една загуба с още трима състезателя, а пред тях са само двамата велики шампиони (йокозуна) Хакухо и Харамафуджи (бел. ред: който Даниел победи през месец септември).

Прочети цялата