База Данни Картини

Снимки: В спецакция, МВР хвана банковия обирджия от Враца

2

Специализирана полицейска операция е проведена късно снощи на територията на софийското село Чепинци, съобщават от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена от служители на СОБТ и ГД „Национална полиция“. Задържан е 41-годишният Христо Георгиев, издирван за въоржения грабеж на „Интернешънъл Асет Банк“ във Враца.

В операцията са участвали и служители на СДВР. Тя е извършена, след като в МВР постъпва оперативна информация, че издирваното лице се укрива в селото. Главният секретар на МВР-Светлозар Лазаров, коментира че първоначалният план бил да бъде атакувана къщата, в която се крие лицето. По-късно служителите на реда съобразили, че биха застрашили живота на останалите хора в селото с тази стъпка.

По внимание е взет фактът, че издирваното лице откри стрелба по цивилни полицаи, направили опит да го задържат в края на миналия месец в столичния квартал „Света Троица“. Тогава мъжът избяга като открадна джип, изхвърляйки собственика му от него. Всички изходи на столицата бяха блокирани, но въпреки това Георгиев успя да се укрие.

Георгиев се намирал в къща в село Чепинци заедно с други двама мъже. Те са задържани още в момента, в който излезли от къщата и направили опит да се качат в лек автомобил „Volvo“, паркиран отпред.

Районът бил блокиран от полиция, което попречило на заподозрения да избяга и да се укрие. Двамата мъже, придружавали Георгиев също са задържани като съучастници. Тяхна е била къщата, в която се укривал беглецът.

Припомняме, че клон на „Интернешънъл Асет Банк“ в центъра на Враца беше нападнат на 1 октомври от три въпръжени лица, които откриха стрелба по охранителя, но успяха да избягат. В последствие бяха задържани двама от тях и само част от откраднатата сума.

На 31 октомври третият от нападателите – 41-годишният Христо Георгиев беше засечен от полицейски служители в столичния ж.к.“Света Троица“. Мъжът откри стрелба по полицаите и избяга от мястото. Тогава разследващи коментираха, че случаят със залавянето му е особено сложен, тъй като е бивш служител на МВР и познава начина на работа на ведомството.

Снимки и повече информация за нападението на „Интернешънъл Асет Банк“, вижте тук.

Снимки: В спецакция, МВР хвана банковия обирджия от Враца

Прочети цялата