Спорт

Петричев: Хубчев е виновен за инцидента

petrichev

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев определи старши треньора на Берое Петър Хубчев като основен виновник за нападението над футболистите на шампионите.

Според ръководителя на „орлите“ с изказванията си след първия мач наставникът на старозагорци е предизвикал агресията на местните фенове, които по-рано днес атакуваха с камъни и бомбички тренировката на разградчани.

„Този инцидент трябва да тежи на съвестта на старши треньора Петър Хубчев, който успя да нагнети напрежение. Първо ни изпоконтузиха сума ти играчи, после с тези постоянни заплахи и подкачания към съдията – това нагнети атмосферата“, каза Петричев.

„Онзи ден срещата на съдиите и джентълменското споразумение между клубовете да не се атакуват реферите преди и след мачове бяха идея на Лудогорец. Когато се реагира на съдийски отсъждания, както го прави Хубчев, пътят към подобни инциденти е много кратък. Футболните хора трябва да знаят каква отговорност носят, защото така провокират собствената си публика. С Берое винаги сме се уважавали. Аз лично съм изключително озадачен от ситуацията и не мога да разбера защо така се нагнетява напрежение.“

„Стойчо Стоев също така взе отношение към съдийството след първия мач, но дотолкова, че бе допусната груба игра и нашият лазарет се напълни. Съвсем нормално е треньорът да е загрижен за здравето на футболистите. Когато след такъв мач има трима сериозно контузени играчи, аз напълно подкрепям Стойчо Стоев. За мен този инцидент е следствие на случилото се на стадиона в Разград и коментарите от щаба на Берое.“

„С националите има най-различни интерпретации. Георги Терзиев все още не е готов да изиграе на максимална степен един мач. При ситуация, в която имаме толкова контузени играчи, това беше просто риск на старши-треньора. Барт игра на инжекции в предния двубоя, а Данчо Минев се контузи на тренировката преди мача. Ние бяхме принудени да пуснем това момче, макар и да имаше само някакви си 5 минути срещу Славия. Ако той беше напълно здрав, нямаше да го спрем за националния отбор. Той трябва да бъде щаден – той е млад и не може така да се влияе върху психиката му. Здравето му е на първо място“, каза още Петричев.

Прочети цялата