База Данни Картини

Полицейска акция срещу автокрадеца Текезара в Ботевград (СНИМКИ)

При специализирана полицейска операция на територията на Ботевград, проведена на 15 ноември, са конфискувани осем автомобила и кросов мотоциклет, станали обект на престъпление, съобщават от пресцентъра на МВР.

Шест от автомобилите са с марка “Suzuki Vitara”, а другите са „Land Rover Discovery“ и „Volkswagen Passat“. Мотоциклетът е с неустановени до момента марка и модел.

Служителите на реда проверили адреси на територията на селата Врачеш и Трудовец и задържали криминално проявеното лице П.З., на 28 години, по прякор Текезара. В дома му са открити три противозаконно отнети от собствениците си автомобили „Suzuki Vitarа” със сменени регистрационни номера.

И четвърти автомобил със същата марка е открит в имота, обитаван от П.З.. Установено е, че той е обявен за издирване от собствениците в столичното 9-то РУП.

Петият автомобил се намирал на адреса на криминално проявен 30-годишен ботевградчанин. Шестият автомобил се намирал в имота на роднина на Текезара в село Врачеш заедно с „Land Rover Discovery“.

Кросовият мотор се намирал в село Трудовец, в дома на 30-годишен осъждан мъж. Близо до гробницата в Ботевград е открит лек автомобил „Volkswagen Passat“, който по документи бил произведен 1999 година, а според маркировката – през 2003 година.

Текезара е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство по случая. Разследването продължава.

Полицейска акция срещу автокрадеца Текезара в Ботевград (СНИМКИ)

Прочети цялата