База Данни Картини

Убийца съди бивша проститутка за опит за убийство

Убийство

В края на април 2004 година частни охранители откриват човешки останки в района около МВР болница. Те са в напреднал стадий на разложение и личи, че са нарязани, за да не бъдат открити. Това всъщност са части от тялото на 70-годишната Гина Попова, която дъщеря й – Снежана убива в пристъп на ярост и под въздействието на алкохол и наркотици.

Инцидентът става в нощта между 16 и 17 април 2004 година, когато майка и дъщеря са заедно в апартамента на Снежана в столичния ж.к. „Зона Б 5“. Майката по принцип живее в Челопеч, но се е преместила при дъщеря си, която непрекъснато употребява алкохол и наркотици и не се крие.

Между двете избухва скандал, последвал от жестоко убийство с ютия. Тъй като Снежана е под въдействието на наркотици и алкохол, осъзнава какво е сторила едва на сутринта.

Те незабавно звъни на първата, за която се сеща – приятелката й Юлия, с която доскоро за използвали същия апартамент като терен за проституция.

Снежана и Юлия се запознават през 2001 година, когато Снежана предлага да започнат общ бизнес с проституция на собствен терен. Използват апартамента, в който тя живее за целта. Юлия стои там само докато има клиенти и вечер се прибира при семейството си, което не знае с какво се занимава.

Няколко години по-късно между двете избухва скандал и Юлия си тръгва, взимайки ключа си. Снежана не я спира и кани майка си да живее при нея. Точно тогава се случва и инцидентът с ютията.

Първоначално, когато Снежана се обажда на Юлия, втората решава, че приятелката й е под въздействие на наркотици и не й вярва, когато й казва, че е убила майка си. Снежана спира да й вдига телефона, но Юлия не се отказва. Около седмица след първото обаждане, Юлия склонява да отиде в апартамента. Когато вижда тялото, Снежана я моли да й помогне да го скрие.

След като Юлия си тръгва от мястото с уговорката, че Снежана ще намери ракла, в която да сложат тялото, тя спира да си вдига телефона. Няколко дни по-късно Снежана отива на посещение в дома й в столичния ж.к. „Мусагеница“. Изплашена, че семейството й ще разбере, че е проституирала Юлия я води в заведение в квартала, където накрая се съгласява да й помогне.

Жената предлага да я заведе на място, на което да заровят тялото – до билборд на „4-ти километър“. Докато Снежана копае, другата жена вади спрей и я напръсква в лицето, след което сваля колана си и я удушва.

После се връща в апартамента в „Зона Б 5“ и започва да транжира тялото на мъртвата от над 10 дни Гинка. После го разпределя в чували и го разхвърля около болницата на МВР. Само след няколко дни полицаи откриват ръка и крак, търкалящи се наоколо. После наяве излизат и останалите части от тялото на 70-годишната жена.

Междувременно, докато Юлия разфасова тялото на Гинка, случаен минувач открива полуживата Снежана и я спасява. След като успява да се свести, тя потвърждава версията на разследващите, че има общо с откритите човешки останки и ги праща към приятелката си.

Делото срещу двете жени започва при засилен интерес от страна на медиите, но в началото на 2005 година е засекретено, тъй като те не искат да се съобщават подробности около живота им.

В последствие Снежана съди Юлия за опит за убийство и самата тя влиза в затвора. Съдът постановява 10-годишна присъда и 100 000 лева за нанесени нематериални щети. В последствие решението е обжалвано. В момента Юлия е на свобода и очаква решението на магистратите.

Убийца съди бивша проститутка за опит за убийство

Прочети цялата