База Данни Картини

Вдовицата на Васил Горчев-Кьоравия изгуби имуществото си

Васил Горчов - Кьоравия

Таня Върбанова, вдовица на известния като лихвар Васил Горчев-Кьоравия, изгуби делото от Комисията по отнемане на незаконно отнето имущество. Жената ще се раздели с имоти по Черноморието, бижута и автомобили на стойност 687 614 лева.

Съдебните разходи в размер на 20 000 лева също ще бъдат поети от нея. Ако сумата не бъде открита скоро, апартаментът й в Благоевград подлежи на запор.

Според различни издания Таня е била заблудена, че ще спечели делото с Комисията, но в последния момент е разбрала, че губи. Когато получила уведомление, че дължи 20 000 лева, жената разбрала, че делото не е в нейна полза.

На вдовицата на Горчев ще бъдат отнети Mercedes SLK, луксозен мезонет на Черноморието. Още 37 500 евро, открити в дома на Горчеви също ще бъдат иззети в полза на държавата.

Конфискувани са още 58 000 лева от имот в село Жиленци, Кюстендил и дружествени дялове на Върбанова.

Васил Горчев е разстрелян по начин, много подобен на този, по който е разстрелян Георги Илиев. Именно заради това разследващите обявиха официално, че Васил Арарски лично е разстрелял и двамата. Първо било убийството на Горчев, с когото Илиев смятал да започне общ бизнес.

Когато Кръвта го убил, бил привикан от боса на ВАИ Холдинг и жестоко пребит. По-късно започва да го следи и в последствие го убива.

Какво каза за убийството на Георги Илиев главният секретар на МВР – Светлозар Лазаров, гледайте тук.

Вдовицата на Васил Горчев-Кьоравия изгуби имуществото си

Прочети цялата