База Данни Картини

Италия пусна „кокаиновия крал“ Иван Еринин-Джипса

Иван Еринин-Джипса

Иван Еринин-Джипса, задържан заедно с Евелин Банев-Брендо при акция „Кокаинови крале“ в Италия, беше освободен от затвора, след като присъдата му от няколко месеца изтечеum, пише Struma.com. Наложената през лятото присъда от съда също беше отменена.

Последното заседание по делото „Кокаинови крале“ срещу Еринин беше през октомври. Магистратите трябваше да установят доколко Еринин е замесен в схемата за трафик на кокаин.

Миналата събота Еринин се е прибрал в България с личния си автомобил. През миналата година той беше задържан при акция „Кокаинови крале“ заедно с група за трафик на наркотици от Латинска Америка към Европа.

Като тартор на бандата е сочен Евелин Банев-Брендо заедно с Радослав Атанасов-Радето от Благоевград. Около името на Николай Силвио Йовчев прокуратурата стига и до Иван Еринин, който е задържан малко по-късно.

Според медиите в Италия, Йовчев се е занимавал с осъществяването на връзката между италианската част от мрежата на Радето и Брендо с България и трафикирал кокаин през родината, Холандия, Испания и част от Италия.

Познанството между Еринин и Йовчев излязло наяве покрай продажбата на автомобили, но те нямали отношения извън това, свързани с трафика на наркотици.

Именно затова Еринин е освободен.

Припомняме, че френското издание “Le Point” посочи Евелин Банев-Брендо като един от наркотрафикантите, които контролират трафика на кокаин във Франция. Повече за статията четете тук.

Италия пусна „кокаиновия крал“ Иван Еринин-Джипса

Прочети цялата