База Данни Картини

Южна Америка разследва българин за финансови измами

377600_South_African_police_jpg02049d7cbd70fe73fd8dc1838313fc39

Българинът Иван Савов е разследван от властите в Южноафриканската република заради укриване на милионите на чешки беглец, източване на ДДС, прехвърляне на авоари от една банка в друга и сделки с диаманти, съобщава най-големият вестник в ЮАР – „The Star”. Информацията за разследването разказа в сутрешния блок програмният директор на Дарик радио Константин Вълков, който се намира в Йоханесбург.

Местните медии пишат, че Савов е от седем години в ЮАР, а името му е замесено и в убийството на германски милионер.

На първата страница на най-тиражния вестник „The Star” в страната има огромна снимка на българина Иван Савов, обвинен в укриването на милионите на един чешки беглец, разказа Вълков.

„Той е една много интересна фигура, в Южна Африка е от 7-8 години. Беше обвинен преди време за това, че в неговата къща е държан и удушен милионер от Германия, а сега,  южноафриканското НАП разследва Савов за едни много странни сделки, които са точно по български тертип и български мозък, свързани с източването на ДДС, прехвърлянето на авоари от една банкова сметка в друга, продажбата на диаманти от една компания на друга, която вместо с диаманти, се занимава с автомобилни части, източване след това пак на ДДС, прехвърляне на сметки в банки. Въобще някакъв кошмар, който не можеш да разбереш, ако не начертаеш на стената си в хотела една графика къде този господин Савов участва, но е факт, че е на първа страница във вестниците”, допълни Вълков.

Южна Америка разследва българин за финансови измами

Прочети цялата