xOld 2, България Север, Общество

Трима ученици от Габрово станаха евродепутати за един ден

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Трима ученици – Цветомир Цанко, Ралица Андонова и Мартина Цонева от Професионалната гимназия по туризъм “Пенчо Семов” – Габрово посетиха Европейския парламент в Страсбург, където взеха активно участие в симулирано заседание на институцията.

Това стана на 14-ти ноември в рамките на образователната програма “Евроскола”, която дава възможност на ученици от държавите – членки на Европейския съюз да бъдат евродепутати за един ден.

Преди това отборът на габровската гимназия по туризъм взе участие в регионалното състезание “Евроскола”, състояло се във Велико Търново, където в съревнование с още осем отбора от Габрово и старата столица, извоюваха възможността да посетят евроинституцията.

По време на своя парламентарен ден в Страсбург габровските ученици са участвали в заседания на комисиите, пленарни сесии, разисквали въпроси и проблеми по темите, свързани с околната среда и възобновяемите енергийни източници, както и в дискусиите, задавайки много въпроси на английски и немски език.

Това лично разказаха самите възпитаници на училището пред габровските медии. Цветомир, Ралица и Мартина споделиха своите впечатления от работата на ЕП и се обединиха, че за тях е било удоволствие да бъдат част от образователната програма “Евроскола”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата