База Данни Картини

Запалиха новия автомобил на корумпиран надзирател в Бургаския затвор

Взривиха автомобил

Новият автомобил на надзирател, със слава на корумпиран служител в Бургаския затвор е бил запален и случката не е била обявена официално, съобщава „Флагман“.

Превозното средство било паркирано в ж.к. „Изгрев“ в града и пламнало през нощта. До момента, в който пристигнали пожарникарите, автомобилът бил напълно изгорял. Установено е, че най-вероятната причина за пожара е умишлен палеж.

Според специалисти, пожарът е причинен изключително професионално. Подпалвачът повдигнал предния капак и свързал кабелите, така че да предизвика късо съединение. По-рано през годината същият надзирател беше уличен от изданието като корумпиран.

За последно мъжът трябвало да ускори процедурата по преждевременното освобождаване на затворник, но не свършил задачата. Той взел сумата от 12 000 лева с обещанието, че парите ще бъдат поделени с директора на затвора – Златко Златев, който ще оформи документите за пред комисията.

След като не изпълнил обещаното, затворникът подал жалба в правосъдното министерство, прилагайки доказателства и посочвайки свидетели. Срещу Златко Златев и надзирателя е образувано дисциплинарно производство, което и в момента тече.

Златев е върнат обратно на поста си в затвора в Белене.

Междувременно излезе информация, че в Бургаския затвор действа корупционна схема за милиони на всички нива.  Повече за нея, как действа и в какво се състои, четете тук.

*Снимката е илюстративна

Запалиха новия автомобил на корумпиран надзирател в Бургаския затвор

Прочети цялата