База Данни Картини, България

В Еквадор заловиха над 700 килограма наркотици за България и Нова Зеландия

Кокаин

Службата за борба с наркотиците в Еквадор конфискува крупно количество наркотици, тежащо около 2,7 тона, съобщи министърът на вътрешните работи в страната – Хосе Серано. От януари до ноември тази година в Еквадор са задържани общо 50 тона кокаин, информира РИА Новости.

В град Пасах властите открили около 2 тона от наркотичното вещество. Според съобщение на вътрешния министър в Twitter, освен кокаина, в хода на операцията са задържани още 160 000 долара и петима заподозрени.

В още две операции са били задържани около 700 килограма наркотици, предназначени за България и Нова Зеландия, отбелязват местните медии.

От януари до ноември тази година в страната са заловени над 50 тона кокаин.

Припомняме, че преди няколко месеца френското списание “Le Point” обяви, че кокаиновият пазар на територията на Франция се контролира от българската мафия. Изданието посочи още, че благодарение на връзките си по целия свят, българите успяват да пласират кокаина лесно в почти всяка държава.

Повече за българската мафия, връзките й и кокаина по света, четете тук.

Наскоро Италия освободи и Иван Еринин-Джипса, задържан миналата година в операция „Кокаинови крале“. Еринин беше заподозрян, че се е занимавал с трафик на наркотици в световен мащаб, контролиран от Евелин Банев-Брендо.

Повече за излизането на Еринин от затвора, четете тук.

В Еквадор заловиха над 700 килограма наркотици за България и Нова Зеландия

Прочети цялата