България Север, Общество

Млад габровец се опита да преметне полицията за грабеж

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Грабежът, на ул. “Хризантема” в Габрово, е бил инсцениран. Това установиха местните криминалисти, информират от пресцентъра на полицията.

Припомняме, че в края на миналата седмица бяхме публикували съобщение за грабеж. Според 22-годишен габровец, подал сигнала, около 22.30 часа в средата на седмицата, на ул. “Хризантема” бил нападнат от неизвестни лица, които използвайки заплаха с нож му отнели мобилния телефон „Самсунг Галакси” и сумата от 7 лева.

След проведени процесуално – следствени действия, криминалистите установили, че престъплението е инсценирано, а мотивът на младежа – да прикрие факта, че си е изгубил телефона подал невярна информация за деянието.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

От пресцентъра на габровската полиция информираха, че се работи още по две кражби и злоумишлено анонимно обаждане.

За периода 21 до 23 ноември, неизвестно лице, след взломяване на входната врата, е проникнало в къща в с. Трапесковци, откъдето била извършена кражба на капак и лула от казан за изваряване на ракия, газова горелка и удължители. През нощта на 22 срещу 23 ноември неизвестно лице е проникнало в трафопост в местността „Колева ливада”. Извършена била кражба на метални намотки и около 200 л трансформаторно масло. Стойността на щетите е в процес на установяване. По случаите са започнати досъдебни производства.

в неделя, около 21.30 часа, в РУП – Габрово бил получен сигнал за поставено взривно устройство в сградата на студентско общежитие в Габрово. При извършената проверка такова не било открито. Заведена е преписка. Работата по цялостното изясняване на случая продължава.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата