База Данни Картини

Йоско – жертва на отмъщение на полицаи и прокурори?

Килърите 5

Йосиф Йосифов-Йоско бил задържан и срещу него са повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група за мокри поръчки, рекет и откупи, само защото отказал за свидетелства срещу бандата на Вальо Бореца. Тези твърдения бяха отправени от сина Костинбродския – Иван, пред камерата на предаването „Жега“ по TV7.

Екип на телевизията посети дома на Йоско в костинбродското село Безден. Синът на сочения за тартор на „Килърите 5“ обяви, че няма доказателства за престъпленията, за които баща му е обвиняван. Според Иван Йосифов, обвиненията са скалъпени с цел да бъде очернено доброто име на баща му и неговото.

Според Йосифов-Младши, двама служители в системата на МВР, заемащи високи постове, са искали от баща му да даде показания срещу Валентин Янев-Бореца още при ареста му в Гърция по-рано тази година. Според младежа, служители на сектор „Престъпления срещу личността“ към ГДНП са обещали на Йоско, че ще помогнат обвиненията срещу него да паднат, ако свидетелства срещу обвиняемия като тартор на Килърите 2.

Според майката на Йоско Безденски, синът й е бил рекетиран от бившия директор на ГДБОП – Станимир Флоров, който му искал различни суми нееднократно. Споменато беше и името на прокурор Бранимир Славов, който според Иван Йосифов имал общо с обвиненията срещу баща му.

Според сина на Йоско, баща му няма общо нито с убйиството на Филип Найденов-Фатик, нито с опита за убийството на Кирил Кирилов-Японеца. Самият той е обвиняем по дело за разпространение на наркотици, но отново твърди, че е бил „натопен“. Според твърденията, след излизането на баща му в неизвестност, Младши поел ръководството на разпространението на амфетамини в Костинброд и региона и столичния квартал „Люлин“.

Йоско – жертва на отмъщение на полицаи и прокурори?

Прочети цялата