България Север, Общество

Награждават победителите от “Цветната олимпиада”

снимка: Национално движение „България си ти!“

снимка: Национално движение „България си ти!“

Национално движение „България си ти!“ и Община Габрово имат удоволствието да Ви поканят на тържествено награждаване на победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ от област Габрово.

Проявата ще се състои в сряда, 27 ноември, в град Габрово от 18:00 часа в Спортна зала „Орловец“, а входът е свободен. Ще бъдат наградени най-добрите ученици от 8 до 12 клас, които се „мериха“ знания в Цветната олимпиада. Награждаването включва и изпълнение със специалното участие на гласовете на „България си ти!“ – хип-хоп звездите Криско и Бобо, световната шампионка по бийтбокс Печенката, тенорът Ивайло Михайлов и пианистът Мария Калоферова.

Цветната олимпиада се проведе на 20, 21 и 22 ноември. Учениците от 8 училища в Габрово, Севлиево и Трявна се съревноваваха по български език и литература, английски и немски език, математика и информационни технологии. Интересът от страна на децата бе голям, като 44 от учениците се класираха на челни позиции.

Те бяха определени от комисия, състояща се от директори и пом.-директори на участващите училища – СОУ „Отец Паисий“-Габрово, Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ – Габрово, Национална Априловска гимназия-Габрово, Професионална гимназия по строителство – Габрово, Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, Професионална гимназия „Марин Попов“ – Севлиево, Професионална гимназия по механоелектротехника „Генерал Иван Бъчваров“ – Севлиево, Средно общообразователно училище „Петко Р. Славейков“ – Трявна.

Най-оспорвано бе състезанието по БЕЛ, където учениците писаха есета на тема: „България си ти!“. По английски и немски език, математика и информационни технологии участващите провериха знанията си с тест.

Всеки месец Сдружение „България си ти!“ провежда инициативата, като целта е да се повиши успеваемостта на учащите и мотивацията им за усвояване на учебния материал, възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, среща с представители на университети и БАН, излъчване на национални победители. Предишните спирки на олимпиадата бяха Кюстендил, Борован, Благоевград и Троян, а следващите две са – Ямбол и Сливен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата