База Данни Картини

Трафиканти на кокаин разкриват как действа схемата (ВИДЕО)

Untitled-1

Сайтът за разслдване на организираната престъпност по цял свят – OCCRP /Organized Crimes and Corruption Reporting Project/  публикува материал с трафиканти на кокаин от Латинска Америка към Европа, които тъкмо са излезли от затвора и разкриват в какво се състои дейността на един трафикант.

От изданието посочват, че работата на интервюираните е да доставят тонове кокаин, работейки за мащабни организирани престъпни групи и южноамерикански наркокартели. /Припомняме, че френското издание “Le Point ” уличи българските мафиоти като контролиращи бизнеса с кокаин във Франция и част от Европа/

Благодарение на тези трафиканти, пишат още от Reporting Project, хората могат да си купят евтин кокаин в някое закътано ъгълче на който и да е град.

/Каква е цената на кокаина в различните държави по света, четете тук/

Те използват самолети, товарни кораби и всякакви други начини, за да доставят пратката до клиента без да бъдат заловени. Основните дестинации са Европа и САЩ. Според изданието, освен това свързват мексикански и колумбийски наркокартели с организирани престъпни организации в Европа.

Единият от освободените затворници е възрастен мъж, освободен от затвора наскоро, след като е заловен като трафикант на кокаин през 1980 година. Той е прекарал 17 години в затвор с повишени условия на сигурност.

Разказва, че основно се е занимавал с логистика и зареждане. Трябвало да разрешава евентуални проблеми при транспортирането на големи пратки, така че да не бъдат заловени.

/Къде укриват големи пратки кокаин, предназначени за България, четете тук./

Според думите му, бил достатъчно добър, за да превърне кокаина от слабо разпространен наркотик, в един от най-предпочитаните от богаташите в цял свят. Разказва, че шефът му транспортирал около 20 тона кокаин всяка година. Заедно с продажби от около 20 милона на мястото на производство, той успявал да спечели между 80 и 90 милиона долара годишно.

Бившият затворник не споменава нищо повече за шефа си, освен че е пенсиониран в момента. Повече вижте във видеото на OCCRP:

Трафиканти на кокаин разкриват как действа схемата (ВИДЕО)

Прочети цялата