България Север

Снимки и видео: Министър на вътрешните работи Йовчев и министърът на отбраната Найденов инспектираха изпълнението на операцията „Съвместни усилия – 2013 г.”

opeНа пресконференцията присъстваха зам. министър председател и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, зам. директорът на Държавната агенция за бежанците генерал от резерва Йорданов, областният управител Николай Пенев, кметовете на община Елхово Петър Киров и на община Болярово Христо Христов и др. Министърът на отбраната и началникът на отбраната инспектираха изпълнението на задачите през първия етап от операцията на Сухопътните войски „Съвместни усилия – 2013 г.“ Брифингът се състоя в района на пирамида 246, намираща се на три километра южно от с. Голям Дервент, община Елхово.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов представи изпълнението на задачите в първия етап по подобряване и възстановяване на пътищата в район от югоизточната погранична зона. Целта на самата операция е да ограничи нерегламентираното преминаване на границата на Р България в участъка Лесово – Крайново. Днес приключи първият етап от операцията, предстои изграждането на инженерно съоръжение по протежение на 33 км по българо-турската граница. Присъстващите журналисти имаха възможност да видят един сегмент от инженерното заграждение което ще се изгради по границата. Предстои провеждането на обществената поръчка за доставка на необходимите материали. Прогнозната стойност е около 5 милиона лева. По искане на ГД “Гранична полиция” ОбС Елхово днес даде съгласие за изработване на ПУП за изграждане на съоръжение за възпрепятстване на нелегално преминаващите лица.

Прочети цялата