България Север, Общество

Договорите за машини и оборудване за депото – вече факт

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово подписа договор за доставка и монтаж на оборудване по четири обособени позиции за новото депо за твърди битови отпадъци. Това стана факт на тържествена церемония, състояла се в Ритуалната зала на Община Габрово, където кметът Таня Христова и представителите на фирмите изпълнители поставиха подписите си.

Кметът Христова сключи договор, на стойност 1 188 900 лв. без ДДС, с „Евромаркет Кънстръкшънс“ АД за доставка на комбинирана машина с модули за рязане, пресяване и смесване, машина за аериране, челен товарач и компактор, а с фирмата „Дочев Инженеринг“ ЕООД – за доставка и монтаж на видеонаблюдение и оборудване на административната сграда, на стойност 50 456 лв. без ДДС.

Контракт бе сключен и с „Бимко“ ЕООД , който бе избраният изпълнител, осигуряващ кантарна платформа и оборудване към нея, а последният договор, който стана факт, бе с австрийската фирма „Компентис Умвелттехнологии ГмбХ“ – за доставка на модулна пречиствателна станция за отпадни води.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

“Най-голямото предизвикателство пред всички нас е да се научим много бързо да събираме и изхвърляме отпадъците си по една нова технология, за да можем да гарантираме този хоризонт на живот на депото и да постигнем една по-чиста и по-добра екологична среда. Наистина това, което аз и кметът на Трявна г-н Николов настояваме е регионалната система за управление на отпадъците в регион Габрово да бъде въведена в експлоатация до края на 2014 г., което означава – предсрочно”, заяви Таня Христова.

Към момента по изграждането на регионалната система за управление на отпадъците в регион Габрово е завършено изграждането на площадката за сепариране на отпадъците и почти завършена е тази за компостиране. Изградени са експлоатационните и контролните пътища, реализирани са съществени изкопни работи по клетката за депониране на отпадъците.

Почти финализирано е изграждането на външно довеждащо водоснабдяване и електрозахранване на обекта, финализиране на работата по административната сграда, гараж и работилница, и е завършен напорния резервоар за нуждите на водоснабдяването на обекта. Изградена е постоянната ограда на депото с изключение на малки отсечки, необходими за по-лесен достъп до участъците на моментното строителство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата