България Север

Снимки: Първа представителна изява на Екоклуб „Странджа“ при Гимназия „Свети Климент Охридски“- Елхово

slaДнес „Екоклуб „Странджа“, с ръководител Филка Славова, проведе първата си представителна изява на тема „Екология и здраве“. Участниците в клуба запознаха своите гости с наученото за здравословния начин на живот и способите за неговото постигане в нашата съвременност. Представени бяха най-интересните теми, по които учениците са работили в клуба. Съвременни технологии за строеж на екожилища бяха показани в презентацията на Даниела, Янита и Теодора.

Друга интересна тема беше тази за съвременната биокозметика и нейното значение за здравето на човека, представена от Нина и Янка. Предложенията за съвременни екоавтомобили на различните производители бяха представени атрактивно от Иван, Димитър и Мария. Разбира се беше засегната и темата за здравословното хранене, което е особено голям проблем през последните години. Информация и съвети за храните бяха представени от Виктория и Каролина. Присъстващите получиха съвети, които да прилагат в ежедневието си, за да са съпричастни в опазването на природата и собствено си здраве. Промяната започва от нас самите!

С представителната изява от днес, стартира празничната програма по повод предстоящия патронен празник на Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово. През цялата седмица ръководството, заедно с преподавателите от учебното заведение са подготвили редица мероприятия, сред които спорни състезания и редица представителни изяви.

Прочети цялата