База Данни Картини

Полицията атакува черна борса за настаняване на бежанци

бежанци

Извършва се акция за проверка на адреси където биха  могли да се настанят бежанци, изчакващи за решението на Държавната агенция за бежанци за статута им. Акцията е на служителите на областната дирекция на МВР в Хасково съвместно с колегите им от СДВР, съобщават от от пресцентъра на МВР.

Полицията е предприела мерки за противодействие, за да предотвратява черната борса на адреси и на измамни схеми от недобросъвестни посредници. По този начин ще се противодейства на настаняването на бежанци на нереални адреси. Органите на реда проверяват лицата, които предоставят фиктивен подслон. Данни на МВР показват, че често обещаният адрес се оказва фиктивен, а търсещите убежище остават без пари на улицата.

Полицаите от Хасково са извършили 25 проверки на външни адреси като 11 души са декларирали намерение да изведат чужденци и да ги настанят на тези места от началото на месец октомври. В четири случая е констатирано, че декларираните имоти или вече са продадени, или са обитавани от други собственици. Образувано е и досъдебно производство за съставяне на документ с невярно съдържание от предоставящ имота си софиянец. Във временните центрове са върнати десетки преждевременно напуснали или измамени чужди граждани.

В случай на установен фиктивен адрес или липса на съгласие от собственика на посоченото за настаняване жилище, полицейските служители подават сигнал към ръководството на агенцията с предложение за недопускане на излизането на чужденците от местата за временно настаняване.

Вижте още:

Арестуваха сириец след нападение в столичен магазин

Има задържани след побоя над двамата имигранти в неделя

Полицията атакува черна борса за настаняване на бежанци

Прочети цялата