България Север, Общество

Генерална репетиция за 2 рекорда на Гинес

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Казват, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

Едни от най-смелите мечтатели живеят в Габрово.

Професионалната гимназия по туризъм е в трескава подготовка за генералната си репетиция за поставяне на рекорд на Гинес с най-дългото руло в света.

На девети декември в Спортна зала „Орловец” пред погледа на всички любопитни габровци, ученици от гимназията ще приготвят 140 метра сладкарско руло, а процесът ще бъде дирижиран от майстори сладкари и лично от кулинарния маг – Ути Бъчваров.

Младите габровци и техните преподаватели посвещават инициативата си на кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата, което допълнително изостри сетивността на жителите на града относно това кога едно нещо е достатъчно добро, за да си струва да го подкрепиш!

Ето защо в „рекордното, цветно и вкусно” събитие на девети декември се очаква да се включат още много творци, които също мечтаят, създават рекорди, преодоляват граници, дори раждат чудеса и не на последно място притежават едно изключително важно качество – обичат Габрово!

Един от най-известните илюзионисти в момента – Дани Меджик подготвя и ще представи 15 – минутен спектакъл, който ще потопи зрителите в залата в света на магичното изкуство.

Още един претендент за Гинес – преподавателката по приложно изкуство Ива Пенчева, ще експонира част от платната, които съвсем скоро ще се превърнат в най-дългата рисунка върху коприна.

Очакваме нейните рисунки „да оживеят” с помощта на Танцова школа „Лиана”, а най-малките габровци, представители на всички детски градини в общината, подготвят най-забавния танц, изпълняван някога в зала „Орловец”.

Габрово се гордее с десетки, а може би и стотици рекорди в областта на спорта. В навечерието на предстоящото изслушване от международното жури нашите спортисти ще дадат редица аргументи в полза на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Габрово е град на чудеса и именно това ще докажем за пореден път на девети декември. И тъй като никога не сме забравяли, че сме част от едно цяло и всеки от нас с гордост носи България в себе си, инициативата ни ще завърши по възможно най-българския начин – с участието на ДФА „Габровче”.

Източник: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата