България Север, Общество

ИМКА Габрово на учебна визита в Централна Африка

снимка: ИМКА Габрово

снимка: ИМКА Габрово

ИМКА  Габрово започна реализацията на нов международен проект “8 цели – ние ги изпълняваме”.

От 23 ноември до 2 декември се проведе учебната визита в Бурунди, Централна Африка, в рамките на проекта.

Той е иницииран от Фондация “Партньори за демократична промяна” – Румъния, която е водеща организация, а едноименните организации в Чехия и Бурунди, Африка както и Сдружение ИМКА Габрово са партньори по него.

Проектът има за цел да популяризира дейностите и постиженията на отделните страни, свързани с Целите на хилядолетието („Millennium Development Goals“), както и да насърчи активното включване на младите хора и на неправителствените организации в дейности и инициативи, и в партньорство с различни заинтересовани страни за достигане на устойчиви резултати, свързани със съгласуваните от ООН Цели на хилядолетието.

снимка: ИМКА Габрово

снимка: ИМКА Габрово

В учебната визита се включиха 27 студенти от Румъния, България и Чехия, които заедно с координаторите на съответните страни посетиха африканската страна. Ръководител на българската група беше Антоанета Янкабакова – директор ИМКА Габрово.

Обучителната визита имаше за цел обмяна на опит и посещения на местни организации, които работят активно за постигане на устойчиво местно развитие. Натрупаният опит ще използват при подготовката на Седмицата, посветена на целите на хилядолетието, които ще се проведат в периода февруари – април в четири училища във всяка от страните партньори по проекта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата