България Север, Общество

Грейва коледната украса на Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Светлините на коледната елха, а с нея и грейването на новогодишната украса в центъра на Севлиево ще бъдат запалени на 9 декември /понеделник/, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация. Официалната част ще започне от 17.30 часа пред Община Севлиево с участието на малчуганите от ОДЗ „Пролет”. Вдъхновени и развълнувани от Коледната магия, те ще посрещнат Белобрадия старец.

“Как и с какво ще дойде любимият на всички Дядо Коледа? Това ще разберем на 9 декември от 17.30 часа пред Община Севлиево.
Очакваме Ви!”, споделят от администрацията и уточняват, че при лошо време събитието ще се състои във фоайето на Общината.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Наближават коледните празници, а с това е време да се замислим какво дърво ще украси дома ни тази година. Живо или отсечено? Преди да решите, замислете се, че всяка година се отсичат стотици дървета, а най-грозната гледка след празниците е отсечената и захвърлената елха до кофите за смет.

За това Община Севлиево ви предизвиква! Станете част от кампанията „Коледна гора“, като изберете живо дърво да краси дома ви по празниците. След празниците може да го засадите в отреденото за това място в парк „Черничките“. Нека по този начин покажем своята отговорност към природата!

През месец декември 2012 година Община Севлиево стартира инициативата за засаждане на живо коледно дръвче, като я нарече „Коледна Гора“. Идеята бе породена от желанието да се създаде една нова екологична култура и съпричастност към обкръжаващата ни среда. Старт на кампанията тогава дадоха кметът д-р Иван Иванов и общинският съветник Мирослав Марков, които засадиха своите живи коледни дръвчета.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

Прочети цялата