България Север, Общество

Закопчаха габровец, заради наркотици

снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово, Архив

снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово, Архив

27-годишен габровец, с инициали Ц.С., осъждан за кражби и грабеж, е бил задържан при акция за притежание на наркотици, информират от пресцентъра на полицията в града.

Арестът е бил осъществен в сряда, след проведени оперативни – издирвателни мероприятия от служители на сектор “Криминална полиция”.  При извършеното претърсване в жилището на мъжа в едно от помещенията полицаите намерили суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

Последвало претърсване и в имота му в село Трапесковци, където била открита суха листна маса от същия вид. Иззетото количество наркотично вещество е с общо тегло 250 грама. Габровецът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е започнато досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 1 от НК.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

От пресцентъра на полицията в Габрово съобщават още, че 6800 къса цигари без бандерол иззеха полицейски и митнически служители.

Снощи, около 20.30 часа, в село Драгановци, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР и Митническо бюро – Габрово, спрели за проверка Р. И., 30-годишен от Габрово – криминално проявен, осъждан за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол.

В спортния сак, който мъжът носел със себе си били намерени 6 800 къса цигари без акцизен бандерол, марка „Май уей”. Тютюневите изделия били иззети.

По случая е започнато досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата