България Север, Общество

Нов график на влаковете, отстъпки и подаръци за пътниците в Габровско

снимка: www.trainspotters.tk

снимка: www.trainspotters.tk

От 0:00 часа на 15 декември влезе в сила новият график за движение на влаковете (ГДВ 2014). В него е предвидено движението на над 600 влака, с 47 повече в сравнение с предходния график. Шест влака повече ще пътуват между гарите Габрово и Царева ливада, информираха от www.trainspotters.tk.

Така общият им брой става 18 – по 9 в посока. С 4 повече ще са влаковете между Горна Оряховица и Плачковци / Стара Загора. Благодарение на новото разписание ще бъдат възможни връзки без изчакване в гара Царева ливада във всички направления. С новите връзки във възловите гари са утроени възможностите за пътуване от Габрово към Трявна, Дряново, Велико Търново, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, София и други населени места в Страната.

Освен това от 15 декември стартира следващият етап от кампанията на „Железниците Днес” за популяризиране на железопътния транспорт в област Габрово. В тази връзка са предвидени множество отстъпки и подаръци при закупуването на карти за намаление и абонаменти карти по дестинациите Габрово – Велико Търново, Габрово – Горна Оряховица, Габрово – Дряново, Габрово – Плачковци и Габрово – Трявна. Предвидените отстъпки варират между 10 и 20% в зависимост от съответната оферта, а сред подаръците са книги с разкази, книжки за деца, стикери, семена за цветя, ламинирани талони с разписание, книжки с подробно описание на възможностите за пътуване с влак по над 20 дестинации в Страната.

За повече информация пътниците могат да се обръщат към служителите на билетните каси на жп гара Габрово. На предишния етап от кампанията за популяризиране на жп транспорта в областта беше осигурен безжичен интернет на гарата в Габрово.

Благодарение на усилията на „Железниците Днес”, на активни граждани от Габровска област и на разбирането от страна на Националния железопътен превозвач – „БДЖ – Пътнически превози” новият график за движение на влаковете осигурява на жителите и гостите на региона много по-редовно и удобно транспортно обслужване, при това с най-екологичния сухоземен транспорт.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата