База Данни Картини

Петър Стоянов – Сумиста не бил наемен убиец

Екстрадирането на Сретен Йосич

Петър Стоянов – Сумиста, който в момента е осъден на три доживотни присъди за убийства проговори за причините да е в затвора.

„Наше момче“

Според думите на Стоянов, той е бил принуждаван да подписва готови показания за това, че е получавал поръчки за убийства от бившия президент Георги Първанов и поръчка за убийството на бизнесмена Иво Прокопиев, възложена от банкера Цветан Василев (бел. ред. председател на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка)

Документите са били връчвани за подпис на Петър Стоянов с обещанията, че при изпълнение от негова страна, присъдата му ще отпадне и ще бъде освободен, тъй като бил „наше момче“.

Мокрите поръчки, свързани с бившият президент Георги Първанов били замисляни, като задачи, давани от близък до него бизнесмен, по-късно убит в кв. Овча купел.

Официално няма информация за убит бизнесмен в кв. Овча купел в София в последните години, който да е бил близък с Георги Първанов.

Последното убийство на бизнесмен в посочения квартал е това на Явор Марков, убит през 2005 г., чрез наръгване от в областта на гърдите от две лица. Тогавашния главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов апелира чрез медиите двамата заподозрени – Иван Славов и Димо Росатев да не се укриват и да се явят веднага с адвокатите си за разпит.

Явор Марков бе собственик на фирма за производство на петролни продукти. Тогавашния министър на вътрешните работи Румен Петканов обяви, че Марков никога не е попаднал в полезрението на МВР и мотивът вероятно е бизнес отношения.

Познава ли Петър Стоянов сърбина Сретен Йосич

Петър Стоянов твърди, че познава Сретен Йосич, но се е срещал с него само три пъти. Той отхвърли информацията, че му кум, но потвърди, че Йосич е присъствал на събитие, организирано от него, по повод създаването на федерация по сумо в Сърбия.

Присъствието на Сретен Йосич било уредено от съпругата на Милчо Бонев – Бай Миле – Силвия Панагонова. Стоянов потвърди, че Панагонова му е кума.

При гореизложените твърдения остава въпросът защо Силвия Панагонова поддържа приятелски отношения със Сретен Йосич, за който български полицаи твърдяха, че е поръчител на убийството на Милчо Бонев.

Среща между Цветан Цветанов и Петър Стоянов – Сумиста

На 26 октомври 2010 година, депутата от РЗС – Емил Василев обяви, че Петър Стоянов – Сумиста и Цветан Цветанов са провели среща в “Grand Hotel Varna” на 20 юни същата година.

В същата вечер в която Стоянов и Цветанов са били заедно бе застрелян бизнесмена Юри Галев на пътя между к.к. Боровец и с. Бели Искър.

Според Емил Василев, Цветан Цветанов е предложил политическа кариера на Сумиста в партия ГЕРБ, но той е отказал.

Малко по-късно той и още няколко души са арестувани като физически извършители на убийството на бизнесмена Юри Галев.

Защитени свидетели по делото „Килърите“

По делото срещу Петър Стоянов – Сумиста и ръководената според обвиненията от него група за убийства има няколко защитени свидетели, който в по-късен етап застанаха пред медиите, тъй като има опасност за живота им, след като им е било отказано финансиране и друга самоличност извън България.

Пред медиите те твърдяха, че са основния източник на информация за групата за убийства, организирана от Сумиста пред прокуратурата.

Петър Стоянов не коментира кой са свидетелите и ако делото срещу него е политическа поръчка, кой бяха лицата, който са дали показания като защитени свидетели.

Петър Стоянов – Сумиста не бил наемен убиец

Прочети цялата