България Север

Видео: Пълен запис от 28-то извънредно заседание на ОбС-Елхово

zasДнес се проведе 28 извънредно заседание на ОбС-Елхово. Събранието на депутатите от Община Елхово ще стартира точно в 17.00 и на него бяха разгледани само две докладни записки, които включваха издаване на запис на заповед за авансово плащане по два от проектите, по които Община Елхово работи.

В края на изминалата седмица, ръководството на общинска администрация Елхово, сключи два договора за отпускане на финансова помощ, като единият от тях е за „Подобряване на съществуващите центрове за услуги и изграждане на информационен център за мобилни услуги и съвети на гражданите и бизнеса в община Елхово“ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., а другият проект е по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“- „Подобряване на условията за работа с деца и младежи и създаване на достъпна среда на хората с увреждания в читалище „Развитие” град Елхово”.

Извънредното заседание днес бе продиктувано от факта, че съгласно клауза от сключените договори, община Елхово има право на авансово плащане в размер до 50% от първоначално одобрената финансова помощ, но като условие е поставено, че това може да се случи до 18 декември 2013г. Въпреки, че планираното редовно заседание ще се проведе със седмица по-рано от предвидената дата по правилник (Бел. ред – Следващото редовно заседание ще се проведе в четвъртък – 19 декември), община Елхово щеше да изпусне срока, ако не бе провела извънредно заседание.

С пълно мнозинство общинските съветници от всички политически партии подкрепиха докладните за стартиране на процедурата за усвояване на средствата и по двата проекта. Общата сума по двата договора надвишава половин милион лева, а тяхната реализация се очаква да бъде през 2014 година.

Прочети цялата