България Север

Снимки: Два поредни дни на изненади и празненства в Дом за стари хора в село Чернозем

chernДецата от филиала на ЦДГ “Надежда” в село Маломирово гостуваха днес на възрастните хора от Дом за стари хора в с. Чернозем. Малчуганите поздравиха домуващите по случай настъпващите коледни и новогодишни празници с различни песни и стихове. Момчетата бяха с коледарски носии и изрекоха традиционните коледарски наричания, а момичетата бяха с традиционни български носии и сурвакаха за здраве всички присъстващи. Мъжката коледарска група от читалището в село Маломирово коледуваха за здраве и берекет за служителите и домуващите.

Гости на празника бяха и Мариана Милева – ръководител Служба “Социални дейности” и Христо Петев – общински съветник и председател на постоянната комисия по социална политика. Домакините почерпиха гостите си – за децата и коледарите бяха подготвени лакомства и паричка.

Празничните гостувания в Дом за стари хора с. Чернозем започнаха от вчера. Дамите от женски клуб на пенсионера “Надежда” гр. Елхово приятно изненадаха домуващите с почерпка и подаръци. Музикалните пожелания бяха отправени от Снежана Делчева и Тодор Ангелов. Дом за стари хора с. Чернозем е специализирана институция предоставяща социална услуга извън обичайната домашна среда на хора, навършили пенсионна възраст за прослужено време и старост. За домуващите се организират мероприятия по различни поводи и беседи. Настаняването се извършва със заповед от Дирекция “Социално подпомагане” – гр. Елхово. Капацитетът на дома е 16 места, като към момента 15 места са заети.

Прочети цялата