България Север

Снимки: Коледен концерт на децата от ОбДК – Елхово

decassТази вечер в препълнения салон на Читалище „Развитие” се проведе превърналия се в традиция коледен концерт на талантливите деца от ОбДК Елхово, който бе с начален час 17.30 часа. Близо час и половина децата от Елхово представяха своя талант и обич към традиционното и българското.  Присъстващите в залата имаха възможността да наблюдават Детска балетна школа, школа по пиано, всички възрастови групи на детско-юношески танцов състав „Яница”, Вокална формация „Дъга”, Вокална група „Чучулига”, както и Мажоретен състав на ОбДК Елхово.

След края на представянето от името на кметът на община Елхово Петър Киров бе поднесена красива кошница с цветя към участниците в концерта. От ръководството на ОбДК – Елхово не скриха благодарностите си към ръководството на община Елхово за подкрепата, както и благодарности към колектива на ОбДК-Елхово, които работят всеотдайно и неуморно, не само в реализацията на този красив концерт, но и за развитието на децата в град Елхово.

В края на концерта на сцената се появи и Дядо Коледа, който дари всяко едно дете с подарък, а от името на хореографа Севдалин Трендафилов и художествените ръководители Цветанка Христова, Вълка Ангелова, Милева Вълева и Милена Панчева бяха отправени поздрави и пожелания за весела Коледа и щастлива нова година.

С този концерт бе дадено символично началото на организираната коледна програма от община Елхово. На 20 декември от  в салона на Читалище „Развитие – 1893” се организира празничен коледен концерт, в които ще вземат участие всички читалищни самодейни състави.

Любителите на коледарските традиции и обичаи ще имат възможността да им се насладят на 21декември на централния площад в града на втори общински коледарски празник. Новата 2013 година ще бъде посрещната с фойерверки и хора.

Прочети цялата