База Данни Картини

Внимание! Опасно месо иззеха от магазините в Пловдивско!

meso1-300x224

Все още не е ясно дали от опасното месо е продавано на клиенти

За сериозно нарушение в магазините в села от пловдивско алармираха от Агенцията по храните. Шефът на местната дирекция по безопасност на храните доктор Иван Шиков разкри, че над 90 килограма месо са били конфискувани от пазарите и хранителните магазини в Кричим и Перущица, намиращи се в близост до града под тепетата.

Внимание! Опасно месо иззеха от магазините в Пловдивско!

Опасно месо иззеха в Пловдивско

Причината е, че месото не е минало теста за микробиологичните критерии за безопасност, след като от него са били взети проби. Според официалната информация, иззетото месо не е само свинско. На хората, продаващи го, са били съставени актове, а стоката им е конфискувана и изпратена в екарисажа във Варна. Все още не е сигурно обаче дали част от него вече не е било продадено на клиенти, предават от Дирекцията по храните в Пловдив.

В същото време масираните проверки за качеството на месото в големите хранителни вериги, както и в малките магазинчета продължава с пълна сила. Дежурните инспектори обявиха, че следят както за начина, по който се съхраняват стоките, така и за техния произход, предават от БЛИЦ.

Към оригиналната статия

Внимание! Опасно месо иззеха от магазините в Пловдивско!

Прочети цялата