База Данни Картини

Потвърдено! Вижте какво наказание получи бояджията на Димитър Благоев!

dimitar-blagoev-300x161

Калоян Ханджийски се отърва със 100 лв глоба

Глоба в минимален размер получи лидерът на ДСБ в Благоевград. Той беше обвинен в дребно хулиганство. Калоян Ханджийски сложи шапка върху паметника на Благоев, а до нея и чувал, пълен с подаръци. На него беше написано „Оставка”.

Районен съд в Благоевград взе решение и постави глоба на стойност 100 лева за Ханджийски. Според прокурора по делото лидерът на ДСБ е извършил дребно хулиганство и е обвинен по Указа за борба с хулиганството у нас.

Потвърдено! Вижте какво наказание получи бояджията на Димитър Благоев!

Паметникът на Димитър Благоев

От друга стана двамата адвокати на Ханджийски не останаха доволни от взетото решение и категорично заявиха, че ще обжалват. Атанас Атанасов и Давид Сукалински ще се впишат в рамките на закона, според който постановена присъда може да бъде обжалвана в период от 24 часа.

Те ще подадат жалба пред Окръжен съд в Благоевград. Датата на заседанието е обявена. Обвинението срещу Ханджийски ще се гледа отново на 7 януари. По думите на прокурора стореното от лидера на ДСБ е ниска степен на обществена опасност. Поради тази причина е наложена глоба в минималния за деянието размер.

Припомняме ви, че точно на Коледа паметника на Димитър Благоев беше забелязан от случайни минувачи боядисан като Дядо Коледа. Малко по-късно беше сложена шапка и чувал с подаръци, на който пише „Оставка”, съобщават от bnews.bg.

Към оригиналната статия

Потвърдено! Вижте какво наказание получи бояджията на Димитър Благоев!

Прочети цялата