България Север, Общество, Региони

Три габровски фирми в номинациите на “Конкурентна България” 2013

novina

Три габровски фирми бяха сред номинираните на годишните награди „Конкурентна България“ 2013 за най-успешен проект по Оперативна програма “Конкурентоспособност”, информира Областен информационен център – Габрово. Отличията бяха раздадени от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерство на икономиката и енергетиката на церемония в края на 2013 година.

Фирма „Максимов консулт“ АД, която работи в полето на научно – изследователската и развойна дейност на естествените, медицинските, селско-стопанските и техническите науки бе сред  7-те номинирани в категория „Иновативни проекти“.

13 фирми бяха сред отличените в категорията „Технологична модернизация“, като сред тях бе и габровскатаЕко Проект“ ООД  с основна дейност производство на полиетиленови тръби и фитинги за пренос на вода, газ, защита на оптичен кабел, дренаж, отводняване и канализация.

Фирма „Подемкран“ АД бе номинирана в категорията „Изрядни бенефициенти“.

Фактът, че габровски фирми бяха номинирани в три от общо седемте категории на годишните награди е красноречив за конкурентните проекти, с които кандидатстват за финансиране от ЕС и устойчивите резултати при тяхното изпълнение.

До момента за програмния период 2007-2013 година по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ в област Габрово са приключили 33 проекта на обща стойност 22 131 638 лева.

Само за 2013 година са сключени 11 договора  на обща стойност 9 898 734 лева, като 8 от тях са на фирми от Габрово и 3 – от Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата