България Север, Общество

Поредна среща за професионалното образование в Дряново

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Среща-дискусия на тема “Ще позволим ли да бъде унищожено професионалното образование в Дряново” организират ГД “ДНЕС”. Форумът ще се проведе на 14 януари от 17.00 ч. в парк-хотел Дряново. Да вземе участие в срещата е поканена и проф. Анелия Клисарова, министър на образованието.Причината за поредния форум посветен на образованието в Дрянова е идеята на местната админаистрация да бъдат слети в едно   ПГИ “Рачо Стоянов” и ПТГ “Димитър Крусев” . Поканата, която организаторите са изпратили до евентуалните участници гласи:

“Каним народните представители от 7-ми многомандатен избирателен район, синдикатите СБУ към КНСБ, Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, Съюза на Синдикатите към Обединение „ПРОМЯНА“,  Община Дряново, Кмета на Община Дряново, /Дирекция „Образование и социални дейности“/, Българска търговско-промишлена палата,  Председателя на Общинския съвет в Дряново, Директорите и представители на колективите на двете училища в града, граждани и родители на ученици учащи там, да  проведем истинска „СРЕЩА-ДИСКУСИЯ“, спазваща принципите на откритостта и равнопоставеността, където да се чуят мненията на трезвомислещите дряновци, медиите и представители на МОН.

Същата ще се проведе на 14 януари 2014 год. /вторник/ от 17.30 часа в конферентната зала на Парк-хотел Дряново.Т емата е „ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ДРЯНОВО“

За целта ГД „ДНЕС“- Общество срещу произвола е внесло Писмо до МОН с искане за присъствие на представители на тази институция, и копия до Областния управител на област Габрово, Кмета на община Дряново и Изпълнителнителните Директори на ТВ7 и БТВ.

Ще се поставят и други нерешени проблеми на образователния сектор в регионален и национален мащаб.”

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата