България Север, Общество

Национална кампания “За чиста околна среда” за 2014 година

снимка: pudoos.bg

снимка: pudoos.bg

Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) “За чиста околна среда – 2014″ обяви конкурс, под мотото “Обичам природата – и аз участвам”. В него могат да вземат участие училища, детски градини и обединени детски комплекси от цялата страна.

За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер до 5 000 лева (с вкл. ДДС ). За общини и кметства финансирането е до 10 000 лв. (с вкл. ДДС). Краен срок за подаване на документите в ПУДООС е 21.02.2014 г.

Целта на кампанията „За чиста околна среда 2014 г.“ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда . С реализацията на дейностите по Националната кампания „За чиста околна среда 2014 г.” се цели постигане на резултати на територията на цялата страна.

С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.  Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.

Повече информация и необходимите документи можете да намерите на: http://pudoos.bg/.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата