България Север

Снимки: Проведе се първата представителна изява на клуб “Спорта – сила и здраве” към ПГ “Ст. Караджа” по проект УСПЕХ

sambЗа трета поредна година Професионална гимназия„Стефан Караджа” – Елхово работи по проект УСПЕХ, който се осъществява по бюджетна линия „Да направим училището привлекателно за младите хора“ по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавните и общински училища.

Днес се проведе първата за тази учебна година представителна изява на клуб “Спорта – сила и здраве” с ръководител Александър Петков. Директорът на ПГ “Ст. Караджа” инж. Христо Петев поздрави участниците в клуба като им пожела много здраве и успехи. От две години по проекта се осъществяват дейности в спортната секция, като миналата година спортът бе борба, а през тази учебна година 15 възпитаници на професионалната гимназия от 9 до 12 клас тренират спортно самбо. Думата самбо означава самозащита без оръжие – именно това е основната цел на дейностите в клуба, учениците да придобият основни умения и да се подготвят за живота.

За учениците от клуба са предвидени участия в състезания. Основната цел на проект УСПЕХ е участие на учениците в занимания извън задължителното учебно време, в което да развият своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците и родителите.

Прочети цялата