България Север

Община Елхово ще входира шест проекта на обща стойност над 12 млн. лева

zasВ началото на заседанието на общински съвет елхово днес бяха внесени шест допълнителни докладни записки, които са свързани с кандидатстване на Община Елхово пред фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Причината за допълнителното вкарване на тези докладни записки е, че с постановление на Министерски съвет от 16 януари тази година се даде възможност на общините да кандидатстват по тази програма, а сроковете за тази цел са кратки и техният краен срок е днес.

Всички докладни записки, които бяха входирани днес, все пак са успели да бъдат разгледани в комисията по законност и конфликт на интереси към Общински съвет Елхово. Общата стойност на тези шест проекта е над 12 млн. лева, а проектите са на 100% финансиране от държавния бюджет, което няма да изисква гаранции от страна на Община Елхово (Бел. ред: Даване на запис на заповед и др. )

Входираните проекти, за които общински съвет даде своето съгласие са за реконструкция на вътрешната водопроводната мрежа в град Елхово на стойност малко над 6,1 млн. лева, реконструкция на вътрешната водопроводната мрежа в село Бояново на стойност над 2,5 млн. лева, реконструкция на вътрешната водопроводната мрежа в село Раздел на стойност над 1,3 млн. лева, реконструкция на вътрешната водопроводната мрежа в село Маломирово на стойност над 1,7 млн. лева, които проекти включват и възстановителните работи след подмяната на водопроводната мрежа.

С решение на Общински съвет Елхово от днес общинските съветници дадоха своето съгласие Община Елхово да кандидатства с проект, който ще даде възможността на МБАЛ „Св. Иван Рилски” – Елхово да кандидатства за средства за закупуване на апаратура, както и за извършване на ремонти дейности в болничното заведение. Общата стойност на проекта за болницата в град Елхово е малко над 360 000 лева.

Последният шести проект, за който Общински съвет даде своето съгласие, бе за извършване на ремонтни дейности с енергоспестяващ ефект на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – село Бояново, който е на обща стойност малко над 214 000 лева. Дейностите включват подмяна на дограмата, както и саниране на сградата на основното училище в село Бояново.

Прочети цялата