България Север

Снимки: Още два от клубовете по проект “Успех” в ПГ “Ст. Караджа” – Елхово имаха представителни прояви

ispejЗа трета поредна година Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово работи по проект ВG051РО001-4.2.05-0001 „УСПЕХ”, който се осъществява по бюджетна линия „Да направим училището привлекателно за младите хора“ по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавните и общински училища.

Днес се проведоха първите за тази учебна година представителни изяви на още два от клубовете, а именно: Екология и туризъм” с ръководител Станимир Сотиров и “Изготвяне на презентации: Искам да ви представя …” с ръководител Елена Стоянова. В съвместната си дейност днес учениците от двата клуба представиха темата “Водата – извор на живот”.

Основната цел на проект УСПЕХ е участие на учениците в занимания извън задължителното учебно време, в което да развият своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците и родителите.

Прочети цялата