България Север

Снимки: Продължава работата по проект в ОУ „Хаджи Димитър“ Гранитово

granitovoНа 24.01. 2014 г. в ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово, общ. Елхово в часовете по занимания по интереси на ПИГ, работещи по ПРОЕКТ BG051PO001-3.1.06. „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз се проведе Празник на народното творчество.

Петте групи обединиха усилията си, за да покажат, че традициите са живи. Учениците от ПИГ начален етап се забавляваха като в битова обстановка, седнали в кръг, слушаха и разказваха поучителни приказки, пословици и гатанки, изпяха няколко народни песни. Други представиха пред своите съученици драматизация на приказката „Мързеливата снаха“.

Участниците от ПИГ в прогимназиален етап разказаха пред публиката как се провеждат различните фолклорни празници в родния край и пресъздадоха обичая Лазаруване. Тържеството завърши с фолклорни песни и танци, които донесоха много радост и емоции не само на участниците, но и на публиката.

Всички деца с голямо желание се включиха в програмата, с което допринесоха за положителните емоции и показаха, че цялото вековно народно творчество, създавано от нашите предци, носи ярко изразения български дух и те го носят в сърцата си.

Прочети цялата